Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


 Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind βρίσκεται σε αγωνιστική δραστηριοποίηση για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας. Με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις και τη συνδικαλιστική δίωξη μελών του δσ προχωρήσαμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου & αντίστοιχα τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου μαζί με 4ωρη στάση εργασίας και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 16 Νοεμβρίου ώστε να εντείνουμε την πίεση προς την εργοδοσία και για την οποία χρειαζόμαστε την συμπαράσταση όλων.
 
Τα αιτήματά μας είναι
1)     ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
2)     ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΣΣΕ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΑΜΟΥ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
3)     ΟΧΙ ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
 Εμφάνιση πρωτότυπου μηνύματος
     ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Η διοίκηση της Wind συνεχίζει τις απολύσεις με τη μέθοδο του εξαναγκασμού σε παραίτηση. Συχνά οι εργαζόμενοι αντικαθίστανται από νέες προσλήψεις εργαζομένων με πολύ χαμηλότερους μισθούς και λιγότερα δικαιώματα. Παράλληλα με την αβεβαιότητα αυτή, η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο επηρεάζοντας πια την ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων. Και όλα αυτά προκύπτουν από την άρνηση της διοίκησης για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας.
 
Επιπλέον σε ένα ακόμα επεισόδιο του σήριαλ της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης εντάσσεται και η τελευταία σύνταξη warning letters που απευθύνονται σε τρία μέλη του δ.σ. και αφορούν τη συμμετοχή συνδικαλιστών από το Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Σκίσιμο αφισών, παρακώλυση διεξαγωγής απεργίας, οργάνωση απεργοσπασίας, διώξεις συνδικαλιστών, άνοιγμα επιστολών του Σωματείου είναι κάποιες από τις ενέργειες που το αποδεικνύουν περίτρανα. Και αυτά δεν γίνονται τυχαία.
 
Καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας να συμπαρασταθούν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις στον κλάδο.
 
Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις, να συνδέσουμε και να στηρίξουμε τους αγώνες μας με τον πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο. Σας καλούμε στην συνάντηση που θα γίνει στις 13/11/2017, ώρα 7μμ, στο ΕΚΑ.
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Ε.Σ.Σ.Ε. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε.Wind

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

 
Blogger Templates