Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2017-05-11/agiaEleni.jpgΜε αισθήματα ευλάβειας και δέους, το πρωΐ της Κυριακής 14 ης Μαΐου, θα αναχωρήσει από τον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ειδική αεροπορική πτήση της Ellinair - Mouzenidis Group με την αντιπροσωπεία που θα παραλάβει από την Βασιλική του Αγ. Μάρκου της Βενετίας τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου και το Τίμιο Ξύλο.
Στην τελετή παραλαβής θα είναι παρόντες οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιταλίας κ. Γεννάδιος και Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, ο Ρωμαιοκαθολικός Πατριάρχης Βενετίας κ. Francisco Moraglia, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Δήμαρχος της πόλης της Βενετίας, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Αττικής, οι Αντιδήμαρχοι του Αιγάλεω, η οικογένεια Μουζενίδη (χορηγός), στελέχη της Ιεράς Συνόδου, της Αποστολικής Διακονίας και της Ellinair, νέοι με παραδοσιακές στολές, η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Βενετίας και πολλοί δημοσιογράφοι.
Τα ιερά κειμήλια θα υποδεχθεί στις 17.30 μ.μ. στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Στις 18.30 μ.μ. θα υποδεχθεί τα ιερά λείψανα και το Τίμιο Ξύλο ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος μπροστά από το Δημαρχείο του Αιγάλεω και στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή θα κατευθυνθεί προς τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Στις 21.30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβ,. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Την Δευτέρα 15 Μαΐου θα τελεσθεί θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου.
Δείτε στο διαδίκτυο ζωντανά
•Την αναμετάδοση τελετής παραλαβής στον Άγιο Μάρκο Βενετίας, ώρα 14.00 μ.μ.
•Τη λιτανεία και τη Δοξολογία στο Ι. Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, ώρα 18.30 μ.μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

 
Blogger Templates