Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ A.R.A "LIBERTAD" ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ A.R.A "LIBERTAD" ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Ζήσαμε χθες (07/09/2016) μοναδικές στιγμές στο Νησί μας. Η επίσκεψη του εκπαιδευτικού πλοίου του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής στην Ύδρα για να αποδώσει τιμές στον Υδραίο Εθνικό Ήρωα της Αργεντινής Νικόλαο Κολμανιάτη μας έκανε όλους πολύ υπερήφανους ως Υδραίους και ως Έλληνες.
Για την πραγμάτωση αυτής της εκδήλωσης οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Carolina Perez Colman, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου μας και εισηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές της Αργεντινής την επίσκεψη του πλοίου A.R.A. «Libertad» στο Νησί μας.
Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας για την παραχώρηση της αίθουσας του Συνεδριακού Κέντρου του Καθεδρικού Ναού για την πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας με θέμα την ζωή και την δράση του Νικόλαου Κολμανιάτη.
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια θα πρέπει να εκφραστούν στους ομιλητές της ημερίδας. Στον πρώην Υπουργό κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο, στον Αντιναύαρχο και πρώην Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κ. Δημήτριο Λισμάνη και στους δύο Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής για τις πραγματικά εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους. Ύστερα από αυτή την ημερίδα έγινε από όλους μας αντιληπτό ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι, ο Σαμουήλ Σπύρου, ακόμα ένας Έλληνας εθνικός ήρωας της Αργεντινής ήταν Υδραίος!
Ευχαριστίες ταυτόχρονα οφείλονται: στον Κυβερνήτη, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του A.R.A «Libertad». Στους ιδιοκτήτες των θαλασσίων ταξί που επιφύλαξαν εντυπωσιακή υποδοχή στο «A.R.A. Libertad». Στο Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας και την Διευθύντρια του κ. Αδαμοπούλου, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου μας για δωρεάν είσοδο στο Μουσείο μας των σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Αργεντινής. Στο τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ το οποίο κάλυψε την εκδήλωση καθώς και στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Καθημερινή» που παρευρέθησαν. 
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται τέλος στα παιδιά της Ύδρας τα οποία φόρεσαν τις παραδοσιακές φορεσιές του Νησιού μας και συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από τον Δήμο μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers

 
Blogger Templates